0747022040
0240515541
Str. Mahmudiei, Nr. 17, Tulcea
Social media:

TULCEA - ORAȘ VERDE

Peste 7000 de arbori și arbuști plantați în municipiul Tulcea în perioada septembrie 2022-aprilie 2023!

În municipiul Tulcea, în perioada septembrie – decembrie 2022, s-au realizat ample acțiuni de plantare arbori și arbuști, cu scopul de a îmbunătăți estetica orașului și de a spori calitatea mediului înconjurător.


Au fost plantați în total 1900 de arbori, din diferite specii, precum salcâm, sălcioara, frasin, salcie și celtis, si 1415 arbuști de diverse specii, printre care se numără lavanda, cotoneaster, lonicera, berberis, evonymus, viburnum, buxus, eleagnus și photinia.


Plantările au continuat și în perioada ianuarie-aprilie 2023, când au fost plantați alți 413 de arbori – tei, salcâm, sălcioara, cireș ornamental, frasin, stejar, malin – și 5517 de arbuști de diverse specii, cum ar fi spiraea, lavanda, juniperus, deutzia, stipa, aleagnus, ligustrum, cornus, erica, festuca, nandina, lonicera, pyrachanta, weigela, prunus și mahonia.


În total, in perioada septembrie 2022 – aprilie 2023, in municipiul Tulcea au fost plantați 2313 de arbori și 6932 de arbuști, ac’iuni care au contribuit la creșterea biodiversității în zonă, la îmbunătățirea calității aerului și a mediului înconjurător.

Beneficiile plantării de arbori și arbuști
  1. Plantarea de arbori și arbuști în zona urbană contribuie la îmbunătățirea calității aerului prin absorbția emisiilor de CO2 și a altor particule nocive.
  2. Arborii și arbuștii ajută la reducerea efectului de insulă termică în zonele urbane prin producerea de umbră și evaporarea apei prin frunze.
  3. Plantarea de arbori și arbuști în zonele urbane are un impact pozitiv asupra biodiversității, oferind adăpost și hrană pentru diferite specii de animale și insecte.
  4. Arborii și arbuștii pot îmbunătăți estetica urbană, creând un mediu plăcut și relaxant pentru locuitorii orașului și sporind valoarea proprietăților imobiliare din zonă